Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


<span class="text">2010-11-30 </span><br> Jag har varit med i flick-SM - spelade schack in till tonåren ...


Schackmatt remi

 

 

Vi möttes över ett rutigt fält
En februaridag
Luften var kylig och dimmig
Min blick varm och klar


Du vit
Bonde E2 till E4

Jag svart
Bonde E7 till E5
Vi möttes på mitten

Din Häst hoppade D5 till F6
Min Löpare sprang i zick-zack
Du gjorde rockad och jag var fast
Ville lägga fram alla mina känslor
Där på brädet



Du hade kunnat få ta min Dam
Min Kung var redo att fall
a där och då
Tornen stod inlåsta och tittade på
Men…
Även om du vet mer än någon annan

Att jag är en tävlingsinriktad
Dålig förlorare
Men där just då vid den stunden
Spelade det egentligen ingen roll
Att vi båda blev Schackmatt i ett enda drag

 

För vi vann Vi
Vi vann Vi
För i detta parti
Är jag lika nöjd
Och vill att vi alltid förblir remi
/Lina ©




Fri vers av Hon kallar sig poet VIP
Läst 313 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2011-08-20 15:02



Bookmark and Share


  lodjuret/seglare VIP
roligt med en poet som vet något litet om schack och gör en sorts rockad av sin poesi
2011-08-26
  > Nästa text
< Föregående

Hon kallar sig poet
Hon kallar sig poet VIP