Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

In i det sista



Sätt fälten i lågor, jag ska löpa i eld
Jag ska löpa för dig och vår nästa
Jag har aldrig gudgive haft bärhjälp beställd
Utan axlat det tyngsta och mesta

Skomakarhalvan har lämnat den läst
Som pryglar och håller tillbaka
Ty lönen blev mästers hämmande gest
Säg vem vill då konsten bejaka

Han har fostrats att tiga, att ta vad som bjuds
Och att bocka för det som blir över
Så varför förvånas när synd står till buds
Att han tog det var mänska behöver

Men låt klockorna tala i en orimlig tid
Om du tror på att allting kan mätas
Själv byggde jag aldrig nån kungs pyramid
Det är ur gruset min ordkonst ska flätas

Du kom hit för att säga att matchen är slut
Och att förloraren syns i min spegel
Men den slagne har harklat och rest sig förut
Och fått segerviss vind i sitt segel

Jag ska höja mitt segel, jag ska strama mitt tyg
För om än jag så lågan ska mista
Så ska ingen få säga att jag slocknat i smyg
Utan flammade in i det sista




Bunden vers (Rim) av JJ VIP
Läst 527 gånger och applåderad av 17 personer
Publicerad 2011-08-21 11:47



Bookmark and Share


    Bodil Sandberg
Fenomenalt snyggt!din penna går arket lika säkert
som den alltid gjort applåder!
2011-10-13

  Minkki VIP
en stämning från något nilsbolanderskt jag läst i forntiden... ger livsmod!
2011-08-22

    sunnanvind
Läser o läser o läser...du är sååå bra JJ! Applåderar och känner varje ord i märg o ben... !
2011-08-21
  > Nästa text
< Föregående

JJ VIP