Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En äkta teaterprimadonna har lämnat oss. Skådespelerskan och aktrisen Siif Ruud avled häromdagen , 95 år gammal.


IN MEMORIAM: "SIIF RUUD " .

Siif fascinerade oss tidigt, minns de svartvita filmerna från 40-talet , en söt blond tjej som ,med glimten i ögat, charmades av ( och charmade) dåtidens skådespelargiganter: Hasse Ekman, Holger Löwenadler, Edwin Adolphson m fl .
På 60-talet gav hon oss outplånliga intryck med sin gestaltning av Madame Flod , i den berömda TV-serien " Hemsöborna" . På vår nationalscen , Dramaten, spelade hon många tunga roller, alltid med samma ackuratess och inlevelse ! Tveklöst var Siif Ruud en av de största skådespelerskor som vårt land välsignats med !
En intressant parentes var , att Siif ,faktiskt, bodde en stor del av sin barndom (nittonhundratjugotalet) i Skogstorp, Eskilstuna (enligt Wikipedia) där hennes styvfar hade ett arbete.

Frid över hennes minne !

-----




Övriga genrer (Drama/Dialog) av Mats Henricson
Läst 374 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2011-08-21 13:11



Bookmark and Share


  Johan Bergstjärna VIP
En värdig hyllning till en stor aktris, och som jag uppfattar det, stor människa.
2011-08-21

  ULJO
Yrtterligare en av de stora aktriserna har farit till desälla jaktmarkerna. Sorgligt.
2011-08-21

  aol
bra skriftat känner som du,
2011-08-21

  Larz Gustafsson VIP
Som jag gjort mig lustig över denna stackars människa.
Men det gäller i och för sig även Göte Grefbo, Stig Grybe m fl.

En bit av min barndom har ryckts bort.
Ännu en.
2011-08-21

  poetryGirl
jag tycker om Sif Ruud! Hon var en god person.
2011-08-21
  > Nästa text
< Föregående

Mats Henricson
Mats Henricson

Mina favoriter
Längtar BORT...
älska