Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En iakttagelse.


Stockholmsnatt

Skavsårsfötter som värker i svarta läderkängor, hår som är tovigt och fuktigt av svett, smink som sedan länge är utsmetat. En tung tår som sakta halkar nerför halsen. Utanför syns en mörk värld flyga förbi genom ett tågfönster. Natten är svart och livlös. Det enda hon vill ha är värmen från en vän, en kärleksfull, varm och trygg famn. Hon vill se glöden från en cigarett tändas och slockna, om och om igen. Hon vill fly - vart som helst, bara inte dit hon måste. Huvudet manar henne åt rätt håll på hennes resa, hennes hjärta skriker nej i tystnad, lungorna håller kvar hennes desperata invändningar.




Prosa av halsbloss
Läst 241 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2011-08-22 00:34



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

halsbloss
halsbloss