Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ja nu minns ja att ja försökte skicka ett helande ljus t den unga drogade kvinnan när hon gick ut ur vagnen. Kanske var det detta som kom tillbaks genom det lilla lyhörda barnet...


den lilla som rädda min dag

mitt i det mörka
lutad mot glaset
i t-banan
med min dramaten
känner ja en
liten hand
röra vid mig

ja ser ett par glada ögon
och ler i våran kontakt
vidrör den lilla handen
i glipan
säger hej
till den lilla bedårande
goa varelsen
mitt bland narkotika
påverkade vilsna
unga som frågar
efter kronor

vi har en egen
liten värld där
hans mamma
som han sitter hos
sitter rakt fram

vi gurklar
leker tittut
och värmen
sprids
rakt in i
det allra
innersta mjuka

min dag
blev ljusare

hejdå
säger mamman
när de går av
till mig

härligt bli till
genom ett par
små gäckande
godisögon




Fri vers av Kim VIP
Läst 247 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2011-08-22 19:45



Bookmark and Share


  Ninananonia VIP
Underbart...ja :)
man föds utan att döma andra...
sen får man lära sig värderandets konst..
som ofta gör värden kall och utan värde..

det var en fin och tankeväckande dikt :)
2011-09-10

  Johan Bergstjärna VIP
Mycket vackert och berörande.
Barn är underbara.
2011-08-26

  Jaseph
I den här dikten
sker undret
2011-08-23

  Stjärnöga
Så fint skrivet..
visst är det underbart
mötet med små
kärleksfulla barn :)
2011-08-23

  Eva Helene VIP
Att se och att bli sedd, skönt möte mitt i vardagen.
2011-08-22

    eva m h
Ett livsmöte
2011-08-22
  > Nästa text
< Föregående

Kim
Kim VIP