Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

vindruvor

 

 

skriver de oförlöstas vaggsånger
flödande är ljuset i dessa salonger

regnets iskalla fötter
trampar mot mitt fönster

jag vill inte sövas mer -
jag vill gå ut på gården och leka

vi kan leka röda och vita rosen
äta vindruvor och glömma bort 

jag är så utlämnad nu -
totalt och ofrånkomligt utlämnad

 

 

 




Fri vers (Prosapoesi) av Catharina Edin VIP
Läst 205 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2011-08-24 22:31



Bookmark and Share


  Anya VIP
Din text är igenkännande. Gillar det utelämnande, gillar din rytm.
2011-08-25

  Rosmarin
vilken fin språklig form

först ett rent rim, sen ett orent rim, sen kommer strofen som slutar på mer/leka - där e-et ju låter lika

sen kommer strofen som slutar på rosen/bort där o-et inte låter lika, men ser lika ut i ordbilden

och så slutet där utlämnad upprepas i båda raderna, men med en stavelse efter sig i första raden - liksom det varit en "olik" stavelsei slutet på de två föregående stroferna

lite nyfiken på hur uttänkt det här är, eller om det mest är intuitivt pga ditt språköra?
2011-08-25

  Börje Larsson
oförlöst och utlämnad....starka bilder!
2011-08-25

  cilax VIP
det är bara så vackert skrivet...
2011-08-25

  Larz Gustafsson VIP
Önskar jag fick äta dem...
Dyra är de och urindrivande, men goda.

http://www.youtube.com/watch?v=8IW8625tHgw

"Små druvor" med Reeperbahn.

http://www.youtube.com/watch?v=IQxvo_9DEqY


"I heard it through the grapevine" med Slits.

2011-08-25

  Lena Själsöga Keijser
du berör
rör vid

visar
lyfter fram

och jag säger tack att du är
2011-08-25

    ej medlem längre
Utlämnad åt livet, redan från konceptionen . . .
2011-08-24

  anits VIP
ja, visst är man utlämnad
livet kan vara svårt ibland
2011-08-24

  Ingela Svenson VIP
JA, visst är man utlämad åt livet, tvingad att leva det vare sig man är rustad för det eller ej!
2011-08-24
  > Nästa text
< Föregående

Catharina Edin
Catharina Edin VIP