Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En av mina äldre dikter, skriven på 80-talet (?) och alltjämt en personlig favorit bland de egna...


norrländsk vinternatt, romantiserad version...


December

pistolskott i natten

vinterstammar kröker rygg för börda

kölden tät


men mörkret kan brytas

av en dager

som pendlar

i takt med din andning

och om du vill

kan du

med kattungens nyväckta ögon

se de två älskande

som i varm gemenskap

överger sin rädsla


där

i en utdragssoffa

invid ett element

händer det sig

att deras kroppar bär


och någonstans

i flygekorrens språng

i vattenfallets mitt

förenar sig det kända

med det okända

det levda

med det önskade


och som Apollons fjäril

på den solvärmda heden

breder ett vinterbarn ut

sina lövtunna vingar

till flykt




Fri vers (Prosapoesi) av Hover Fly
Läst 454 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2011-08-26 12:46



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Hover Fly
Hover Fly