Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

2011-04-22




Slitet foto i min plånbok

Jag vet hur du ser ut
Hur jag faller ner i dina skrattgropar
Som jag gjort så många gånger förut
Två streckade veck runt
Dina läppar när du ger mig ditt leende
Omtryckt i min famn
Jag vet alla dina linjer
Så många gånger jag har målat
Dina färger i penseldrag
Under mina ögonfransar
Men ändå vill jag påminna mig

Det är därför jag

Då och då tar fram
Ett slitet porträtt
I en sprängfylld plånbok

Fylld med mynt och sedlar
Kika ner för att påminna mig
Påminna mig om att allt finns kvar
Hålla kvar en stund som jag gör
För att behålla värmen i mina händer
Efter du vänt om och gått

Påminna mig om det som finns kvar i mig
Som ett kvitto på min längtan hem
Igen till dig
©
/K




Fri vers av Hon kallar sig poet VIP
Läst 234 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2011-08-28 21:53



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Hon kallar sig poet
Hon kallar sig poet VIP