Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

apelsinlådan

 

 

vän av liv

 

jag  reste till kiselstranden i denna dag

till

lagunen

turkos

andades havet in

azurblå

 

satte mig där under palmen

 

vän av liv

 

kan du se det vilket hände

en kokosnöt ramlade rakt på mitt huvud

skalet det sprack

kokosmjölken rann ut

huden blev så len så len

lade skalen i havet i det

hemfärdsstund nalkades

seglade i dem

en fot i varje

 

skrattadefnissade hela vägen hem

det gjorde havsfåglarna med

och delfinerna skuttade glatt runt mig

var gång jag var på väg tappa fäste

vickade de mig åter i havsseglarrytm

 

andtruten landade jag på hemstranden

stannade en stund

 

vän av liv

såg något nalkas stranden

en apelsinlåda var det helt visst

tag med mig hem sa lådan

lindade armen runt

 

så tog vi oss uppför backen

över vägen hem

 

vän av liv

 

kan du se det vilket skedde

apelsinlådan bredde ut sig

så sade den

nu har du virke

gör nåt vettigt av mig

 

vän av liv

 

vet du vad jag gjorde

jominsann jag snickrade en gungstol

hör du nåt knarra

så är det jag

för ser du

jag sitter på verandan

 

och gungar i den

 

nu har jag bara en sak att säga

dagen har visst slocknat

i mina ögon lever purpurljuset det skira

jag såg i ögonvrån alltmedan gungstolen växte

det ber jag röra vid dina drömmar i denna natt

 

det var visst allt

 




Övriga genrer av Lena Själsöga Keijser
Läst 311 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2011-08-30 21:43



Bookmark and Share


  Eva Akinvall (emca~vargkvinnan)
underbart
2011-09-01

    Bodil Sandberg
Så fint så härligt skrivet!vilka sköna bilder!jag vill också segla i kokosskal!jag vill jag vill!nästa gång kan du väl ta mig med!*pleaaase??!jag behöver förresten en gungstol!****


wunderful!!!vild applåd!!
2011-08-31

  Linda CH VIP
Underhållande, fantasifull och varm text!
2011-08-31

  Anya VIP
Varm text som gör att jag ler när jag läser.
2011-08-31

  lisa"puzzle"svensson
så många förtjusande bilder du bjuder på här...tyckte mycket om denna!
2011-08-31

  Ninananonia VIP
:) så fint... min mormor hade en gungstol ...för mig betyder den allt... :)

kram

vackraste själsöga..
2011-08-30

  M.A.J.R
Absolut en enastående läsning tackar för denna!
2011-08-30

  Elaine.S VIP
En lekfull, roande fantasieggande läsning.
2011-08-30
  > Nästa text
< Föregående

Lena Själsöga Keijser
Lena Själsöga Keijser