Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

EN SVÅRLÖST KONFLIKT

Är upphovsrätten ett illvilligt attentat
på de fria människornas rätt till citat?
Är därför varje sådan tänkbar konvention
ett omodernt hinder för fri kommunikation?

Eller är det för att det är på tok för lätt
att kunna ladda ner musik från internet
som de allra flesta tycker det är egalt
om det över huvud taget alls är legalt?

Hur gör man med upphovsmännens försörjningsplikt?
Jag inser, att det är en svårlöst konflikt.
Tonen har - vad jag förstått - varit rätt bister
mellan STIM - och stimmet av piratpartister.




Bunden vers (Rim) av Jonas Hellström
Läst 200 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2011-08-31 10:46



Bookmark and Share


  Mats Henricson
Fast FRA-problematiken har ju en stor baksida, den medger ju ett slags "intrång" i våra "privata sfärer" iochmed att de kan komma åt ALLT vad vi skriver (om de vill..) , så jag är, minst sagt, kluven och har lite "Orwellfrossa"..
2011-08-31
  > Nästa text
< Föregående

Jonas Hellström
Jonas Hellström