Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Gammal arbetsversion.


Terbatus circus

Jag såg lövfall en majmorgon
singlande nedåt utan mål

Jag såg snösmältning en julidag
medströms i pölarna

Jag såg lövsprickning en oktoberkväll
implodera utåt marken

Jag såg midnattssol en decembernatt
kalla strålar längs med kusten

*

en vårhöstmorgon
hörde jag domherren spatsera
och myggen ta ton
jag hör hararna på
ändlösa skogsstigar
en bortsnöad
juliafton och vaknar
till en grönskande
decembermorgon




Fri vers av Petter Boman
Läst 659 gånger
Publicerad 2006-05-17 11:40



Bookmark and Share


    Hugo Ferla
Gillar att dina texter. "..implodera utåt marken" är en spännande fras. Bara sånt får mig som läsare att inte bara konsumera texten och gå vidare.
2008-10-18

    Bostik
Oj! Här har vi en som har läst Ekelöf, kan jag tro! Eller drar jag paralleller åt fel håll? Vacker dikt om våra årstider, med eller utan parallell!
2006-06-20

  curra
Åh så underbart bra :D
Bästa jag läst på hela dagen!
Det är kul att läsa något som inte håller sig inom ramarna eller vad man ska säga! :P
och vem vet det kanske inträffar snösmältning en julidag!
Underbar!!! :)
2006-05-27
  > Nästa text
< Föregående

Petter Boman
Petter Boman