Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Johannesevangeliet 19:25-31 Rosenkransen (lat. rosarium ung. rosenträdgård) är en ytterst gammal katolsk bön bestående av ett antal Ave Maria, Gloria Patri och Pater Noster enligt ett speciellt mönster.


Post Passio (Ave Maria)

Hon stod där
och såg på
bara såg
hur han fullbordade
det vi inte förmådde

Han talade och ännu en gång
blev hon Moder
Moder åt Alla och En
Moder för hela Världen
och dess Folk

När solen slocknade
och förlåtet slets itu
och de heliga väcktes till liv
gick hon bland dem
med herden

På platsen
I stunden
Där Törnekronan blev
en Rosenkrans




Fri vers av Petter Boman
Läst 653 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2007-04-10 13:40



Bookmark and Share


  josefina
Otroligt vacker och enkel dikt.
2007-05-25
  > Nästa text
< Föregående

Petter Boman
Petter Boman