Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Likkistan

likkista, du ligger spegelblank
utav de tårar som nyss
föll på ditt altare.
de tårar du fällde
för de redan fallna vid din fot.

bärarna står stadigt
och inväntar signalen
som aldrig kommer.
Signalen från församlingen
som sover vid din sida

de andra passerar där du
tornar upp dig under den
himmelska kupol du gjort
till din kyrka

längs stadens altargång
passerar sorgeföljet
i ständig rörelse

några stannar för att spegla sig
för att få en blick av någonting
men ingen blickar tillbaka,
endast ditt spegelblanka altare
stirrar vettlöst mot dem

Likkista, du ligger spegelblank
och innehåller staden
som föds och dör vid din fot




Fri vers av Petter Boman
Läst 874 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2006-07-02 15:02



Bookmark and Share


  "Silver" VIP
Vad härligt att plötsligt hitta en sådan här bra text, som ju har funnits här ett tag...Tycker om bilden av staden som en kyrka:

längs stadens altargång
passerar sorgeföljet
i ständig rörelse

vilket förstås onekligen gör att människorna i staden blir en sorgsen skara...


Skickligt och originellt.
Det är inspirerande att läsa sådant!
2007-01-15

    Bostik
Tjena;

hatar att skicka meddelande så här via texter, men vad har jag för val? Vi stödmedlemmar kan ju bara skicka 5 dylika per vecka!

Nåja: läste ett asgulligt citat av Ekelöf i Olof Lagercrantz biografi om densamme: Gunnar vaknade på natten och var alldeles butter, han frågade sin fru "Varför är det ingen som ringer mig, har alla glömt bort mig" Och frun svarar: "Men Gunnar, det är ju mitt på natten" varpå Gunnar svarar "Men japanerna då?"
Är det inte sött?? Gunnar var en söt jäkel, helt enkelt.

Um, bra text förresten! :)
2006-07-11

    Bostik
Effektfullt kontrast - levande dött - spegeln däremellan, gåtan med tårarna - vems är det? - och de sovande levande bredvid den medvetna döde: toppbetyg! Nu är du som bekant skyldig mig en 5:a, det är så det funkar, kompis!
2006-07-04
  > Nästa text
< Föregående

Petter Boman
Petter Boman