Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Science fiction-författare som Clark och Philip K. Dick beskrev många gånger i sina böcker om vad som mer och mer blir verklighet. Men bakom teknikens patologiska yttringar, i verklighet som i fiktion, står - människan.


Are we communicating worse than real robots?


Med Stanley Kubricks film och Arthur C. Clarkes bok 2001 i färskt minne blir jag något kluven till det mänskliga tjafsandet som två robotar uppvisar i nedanstående dokumentära filmklipp, i motsats till datorn HAL i 2001 som är helt saklig även i sin förklaring efter sitt psykotiska beteende på rymdskeppet Discovery. 

Vad som är mest obehagligt i dikten kontra verkligheten? Auf revoirsehen?

 http://www.wimp.com/twobots/




Fri vers (Spoken word/Slam) av Pitbullpudelns kärna
Läst 246 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2011-09-01 23:12



Bookmark and Share


  Pitbullpudelns kärna
@ Kyreus:

Min åsikt är måhända en bjälke i Japetus öga.
2011-09-02

  lodjuret/seglare VIP
I Alien var roboten en man
här har du en feminin jobot
2011-09-02
  > Nästa text
< Föregående

Pitbullpudelns kärna
Pitbullpudelns kärna