Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
angående den stora skara som säger sig vara rättfärdigt kristna...


jag har väl missuppfattat hela tabernaklet




jag trodde man blev ödmjuk
av att tro
en sån som avstår
från uppläxningar
av övertygelse




Fri vers av Gunnar Hilén VIP
Läst 238 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2011-09-02 19:51



Bookmark and Share


  Gunnar Hilén VIP
man skulle hoppas att troende människor är det för andras skull...inte sin egen...det är väl då man blir fundamentalist om jag förtsår saken
2011-09-03

  Larz Gustafsson VIP
Ja, tänk så många "ödmjuka" och "kärleksfulla" det finns här på sajten.
Folk som vägrar att förlåta t ex.
Hyckleriet och den uppblåsta självgodheten ser man lätt igenom.
2011-09-03

  walborg
Håller med Minkki - stå upp Du för Din tro - vi är många som delar denna värdering Du skriver om här.
2011-09-03

  Larz Gustafsson VIP
Ödmjukhet är ett missbrukat begrepp.
Och just nu ägnar du dig åt att läxa upp kristna.

Själv är jag stolt bibeltroende fundamentalist.
2011-09-02

  Minkki VIP
hullingar och fasetter har man väl oavsett hur kristen man är? Var och en har sin historia, kämpar med sig själv. Schablonen håller ju inte heller inom psykologin, varför skulle den göra det bland de kristna i världen? Vem vet hur mycket som stannat kvar på tungan innan något spottas ut?
Det ligger nog nånting i "nu ser vi dunkelt såsom i en spegel" - för på den tid det ordet skrevs var speglarna bara svagt polerade metallytor, inte av glas. Det är förmodligen lättare att spegla sig i dagens rostfria förskärarbett än i den forntida spegeln. Vi är mänskor, Gunnar, bara mänskor. Och du är något av vår tids ropande röst i öknen. Fortsätt!
2011-09-02

    ej medlem längre
Nej, du har inte missuppfattat!

Fundamentalism är obehaglig - oavsett om dogmen heter kristendom eller islam eller för den delen, någon form av -ism. . .
2011-09-02

  Bibbi VIP
Att vara kristen är att vara frälst av nåd och ingentin annat. Det finns ingenting att förhäva sig över eller att sätta sig på några höga hästar.
2011-09-02
  > Nästa text
< Föregående

Gunnar Hilén
Gunnar Hilén VIP