Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Inga brev kommer på Söndagar

Överraskad över posten?
Lasten kom från landet där du gjorde bort dig.
Jag har inte öppnat ditt brev,
bara av att hålla i det så framgick tyngden i dådet.
Så du vill att jag ska säga att det inte gjort någon skada,
du är inte den första, men likväl så var det dumt.
En pionjär kommer du aldrig bli,
och efter detta så blir du aldrig fri.

Nu vill du somna för att vakna först i huset
medan solen ska se din rygg när du rymmer.
Jag tror min vän, att brevet kommer att jaga dig.
Inte kommer jag att orka, varför ska jag dra dig till en spegel
och se dina ögon sprängas och sen se tårarna torka?
Det där får du sköta själv vart det nu ska ske,
du såg dig som en general med din egna armé men jag såg ingen armé.
Jag såg något du aldrig kunde se,
det du sa blev ett golv under mig, ett hus utan tak.

Försök inte få någon annan att känna ditt elände, det är inte speciellt.
Alla har ont och tiden stannar inte därför.
Tiden stannar aldrig men det gör vi.




Prosa av Carl R. Westerling
Läst 175 gånger
Publicerad 2011-09-04 22:07



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Carl R. Westerling
Carl R. Westerling