Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Vissa dagar räcker inte det jag har, jag borde kunna mer, känna mer och få muskler som inte vill lyda att orka mer, mer än så här.


Andas

Aaaandas lite högre
Rör dig lite snabbare
Lite mer
Lite större
Sitt inte bara där
Som om du inte kunde
Som om mjölkpaketet var för tungt
Asfalten för hård
Gräsmattans små tuvor stora som berg
Ställ dig upp

Andas lite högre
Rör dig lite snabbare
Lyft upp armarna
Jonglera in i duschen
Greppa inte krampaktigt i min arm
Som om du inte litade på din egen balans
Lyft benen högre
Det är bara ett trappsteg
En trappa
17 steg

Andas lite högre
Rör dig lite snabbare
Be inte om hjälp
På med tröjan
Av med sockarna
På med sminket
Schampot i håret

Andas lite högre
Rör dig lite snabbare
Släng bort rullstolen
Assistenterna
Gelen i armarna
Tegelstenen i benen
Svindeln

Andas lite högre
Rör dig lite snabbare.
Lite mer
Lite större
Sitt inte bara där
Som om du inte kunde.




Fri vers av Sanna Hedlund
Läst 206 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2011-09-07 14:20



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Sanna Hedlund
Sanna Hedlund