Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Du vet sånt man inte talar om

Om jag ska lämna min levande form en dag
så ska du också det
Fundera inte så mycket på vad jag gör för fel
ta hand om din tid och gör dina val
Det jag har hört är att många ångrar sina steg,
ångrar att man inte stod på sig och istället teg.
Man har ett visst antal timmar, hjärtslag, och fullmånar
att vara den man är,
om det är jobbigt att vara ensam så låt mig vara jag
och ta din akademiska väg och slipp det här.

Här lever vi olyckliga tillsammans än idag
ta mig fan du och jag.
Känslan av att du vill bort är inget som skadar mig
på bryggan där jag med en pensionär sitter,
det fina vi haft finns på kort och jag kommer inte behöva dig,
jag måste leva ändå och på mitt vis bana väg för stjärnorna
och stjärnorna för mig.
En ros har vissnat jag har sett livets gång under en veckas tid,
det går så fort här när jag sjunger mig fram på vägen till frid.

Amnesi har drabbat mig så ofta och jag minns knappt en gång
Mona har tappat koftan och med hjälp av en tång
nypt av en cigarett,
ta mig fan det är inte lätt.
Nostalgiskt ser jag på mitt liv, tänkte en natt att jag från barndomen
skulle med minnet ta mig fram till nu
och trodde under månen att jag såg livet i revy och skulle
dö då sa du;
du är en idiot käre vän.




Prosa av Carl R. Westerling
Läst 162 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2011-09-07 19:42



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Carl R. Westerling
Carl R. Westerling