Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Den bild du målar upp är så vacker. Där borta är allt så mycket bättre än här i landet där allt är lätt och lagom. En dikt från förra året.


En röst från Dublin

Du säger:
Om du vore här skulle jag krama dig
Visa dig staden
Ta hand om dig

Och den bild du målat upp är så vacker
Där borta är ni inte
Så utseendefixerade
Man behöver inte vara rik och
Framgångsrik
För att vara någon

Här borta i landet med den förbannade
Kylan
Och den nya regeringen som till och med är äckligare
Än den förra.
Här har jag röstat för första gången,
Men det räckte inte hela vägen

Här lever jag under en konstant
Press
På att passa in
Bli bättre
Synas mer
Men inte för mycket
För så gör vi inte i det här
Falukorvslandet
Där allt är lätt och lagom.

Här klappar folk mig på huvudet, tydligen beror det på att jag är en
Stark människa
Som är ute på kvällen, trots att jag sitter i
RULLSTOL
När har de någonsin sagt samma sak till
Mannen som sover på parkbänken
Eller till Cecilia som spydde på toaletten, innan hon följde med den korta killen hem.
Han som egentligen mest liknade
En råtta
Fram tills kvart i tre på natten.
Skönhet är relativt
Och föränderligt
Imorgon är han fulare än
Någonsin förut
Och du
Du är smutsigare än förut
Med ett sviket förtroende
Som trycker i halsen.

Du säger att allt där borta är mycket bättre
Än här
Och jag tror dig gärna.
Tänker på hur jag skulle flytta in
I din famn
Pilla i ditt långa skägg
Du skulle inte döma
Nej du skulle förstå
Och inte släppa taget
Trots att jag inte bett dig.

Det är ett land
Och ett språk
Mellan oss
Ett språk jag förstår,
Men det är inte mitt
Och här i landet
Lagom
Handlar allting om drömmar
Men vi vågar inte göra dem till
Verklighet
Därför stannar jag här
Och du
Du blir aldrig mer än en
Tanke.




Fri vers (Spoken word/Slam) av Sanna Hedlund
Läst 265 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2011-09-07 23:39



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Rösta räcker aldrig. Därför avstår jag. Totalt.
2011-09-08
  > Nästa text
< Föregående

Sanna Hedlund
Sanna Hedlund