Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Monogamins splitter

Människor blir släkt genom att gifta sig,
människor går ur släktskap genom att skilja sig.
Jag funderar på att gifta mig med döden,
på en släktträff skrämmer jag slag på den
så skiljer jag mig sen,
och lämnar resterna av döden utan en krona
på kontot kvar hos advokat För Alltid.
Folk tar miljonlån tillsammans omedvetna om
eventuella konsekvenser under
första tiden tillsammans,
folk får under flera års tid på egen hand betala
ett lån där objektet lånet var ämnat för inte är aktuellt
längre.
Kanske ska jag ta ett lån tillsammans med döden,
det verkar ju vara så enkelt, för i början är det tydligen
bara att göra vad som helst hur naivt och fatalt det än är.
Ingen råder folk till det rätta, jag får nog inget råd heller
när jag vid altaret står med döden,
vilken hemsk jävla värld.




Prosa av Carl R. Westerling
Läst 197 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2011-09-08 18:12



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Carl R. Westerling
Carl R. Westerling