http://bit.ly/scipoetry 

" />
Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Scence Fiction? Nej - Science Poetry! Taggad som SCIENCEPOETRY En känslornas framtidsvision framkallad med poesins magiska medel. Här hittar du alla: http://bit.ly/scipoetry 




Merkurius i retrograd position (Tema SciencePoetry)

Homo Sapiens har känt till denna planet

i fem tusen år

Men ännu längre har den påverkat oss

Merkurius löper i sin bana

solen runt på 88 dagar

Närmare solen än någon annan

i vårt system

Tre gånger per jordår

synes den gå åt motsatt håll

från vårt jordeperspektiv

Det kallas retrograd position

och sägs skapa oro och kaos

i all kommunikation

även hos oss

Flyg kraschar

Bussar kommer inte på tid

Signaler visar fel

Människor missförstår

och hör inte av sig

på avtalad tid och plats

Så var inte förvånad

om detta händer

i våra länder

Slut inga avtal

Bestäm inga möten

utan att kolla, kolla

och dubbelkolla

 

Merkurius var den romerske guden

för handel och köpmän

Senaste retrograda position för vår

interplanetära följeslagare

tog slut igår

Nästa börjar i november

Så lugnet är nu åter

för denna gång i år




Fri vers av Gunnar Ideström
Läst 275 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2011-09-10 10:35



Bookmark and Share


  M.A.J.R
mycket bra skriftat applåder till en bra läsning
2011-09-10

  Minkki VIP
jag som trodde att jag däckades av den grasserande influensan - och så var det också Merkurius.. ;)
2011-09-10

    ej medlem längre
mycket intressant - eggande
2011-09-10
  > Nästa text
< Föregående

Gunnar Ideström
Gunnar Ideström