Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En god blåsning för oss alla!

Nu är jag snart här fullt ut, som ger dig vila
och du behöver inte ständigt ut kila
utan kan gott fila:

På dina tankar inomhus
javisst det blir nog till att tända ett eller flera ljus
för med mig går det gott att även i mörker drömma
för i mitt färgsprakande nedslag sägs det strömma
in så vackra tecken och just de strecken
som visar mot nästa håll
ditåt du redan nu har sänt en koll.

Så allt är snart klart för den tiden
men även jag, som har varit av vinden så hårt riden
och sett blåsten ta ner det mesta av
vad våren och sommaren gav
jag går ju snart i vintervila jag
jag, som får skulden för att allt får sånt drag...

Men utan mig och vindar, som ser till
att nytt får chans att sen komma upp och fram
hur skulle då nästa år, er längtansvår
utan en höststädning sett ut då, så
Herre och Madame?














Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av Ewa-Britt Nilson VIP
Läst 245 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2011-09-11 12:51



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ewa-Britt Nilson
Ewa-Britt Nilson VIP

Mina favoriter
Tillägnad Ewa-Britt