Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Hösten knackar på

Vaknade i morse av att min son och hans två vänner vaknat.
Kikade ut genom fönstret med sömn i ögonen.
Solen tittade fram även idag.

Hösten är fin på många allehanda sätt.
Luften känns klar,
svalare men ej kallt,
behagligt sval.
Löven ändrar färg,
får sådan härlig prakt i höstens alla färger.
Glöder,
glimmar,
i rött, gult, orange.

Andas in.
Ser på de träd som börjat skifta.
Njuter av höstens härliga dag.
Solen värmer ännu.

Snart,
snart,
värmer ej solen på samma sätt.
Snart ligger var strand öde
medan vågorna saknar,
barnaspring,
barnalek,
sol,
bad,
värme,
Kluckar mot sandstranden i väntan
på varma strålar återigen.

Att vakna en höstmorgon,
ta sig ut,
andas in denna härliga luft,
fyller hela kroppen av liv.




Fri vers (Fri form) av wiria77
Läst 228 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2011-09-11 15:02



Bookmark and Share


  Anna*
Fint pärlband av tankar som känns äkta i hösttider. Applåder
2011-09-12

  mickech
Mycket fint skriftat om hösten :-)
2011-09-11

  mare VIP
Så sant, fint !
2011-09-11

    AA VIP
Vackert.
2011-09-11

  Johan Bergstjärna VIP
Fint!
2011-09-11
  > Nästa text
< Föregående

wiria77
wiria77