Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

I skogen

 

Mamma, hon heter Evangelina
och barnen är döpta till Fred och Stina.
Pappan, han heter Bjarne
men kallas enkelt bara för Arne

de bor i skogen i en urgammal ek
dagarna flyter i stoj och lek
på huvudet bär de knallröda luvor
de springer i skogen och hoppar på tuvor

de skrattar och busar
när nordanvinden susar
och solen den myser och ler
– Det här önskar jag se ännu mer,
säger den glatt när den går ner!

De är tomtar från sagornas härliga land
och med dem har jag förbundit ett livslångt band.




Bunden vers (Rim) av Marja-Liisa Koski VIP
Läst 434 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2011-09-13 00:20



Bookmark and Share


  Bibbi VIP
Påminner om underbara Elsa Beskows värld.
2011-09-16

  Linda CH VIP
Rart berättad! Den skulle ungarna gilla.
2011-09-15

    Anngi
åh så bra!
2011-09-15

  Lena Själsöga Keijser
du skänker glädje
ljusglittrande

tack
2011-09-14

  Heikki Hellman
Hei!
Ruotsi ei ole hyvä runokieli siinä mielessä, että se helposti taipuisi ja tottelisi loppusointuja, totesi kerran ystäväni, kollega, runoilija Claes Andersson. Sinä olet onnistunut saamaan runoosi tuon "klangin". Kiva, hauska juttu!
2011-09-13

  anits VIP
En helt underbar berättelse
2011-09-13

    ej medlem längre
Härliga lekkamrater på stigen genom livet . . .
2011-09-13
  > Nästa text
< Föregående

Marja-Liisa Koski
Marja-Liisa Koski VIP