Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Förnimmelser

 

Vaken
jag är vaken i min dröm
klarvaken, svävar
flyger fjäderlätt  

en klarblå fågel med röd näbb slår mig till följe  
viskar hemligheter i mitt öra
om tingens förgänglighet
om livets avsikter

plötslig blir jag till en humla
kämpar med tyngdkraften
glömmer fågelns budskap
faller

regnet droppar mot fönstret
katten spinner
jag är vaken
klarvaken i min säng.




Fri vers (Modernistisk dikt) av Marja-Liisa Koski VIP
Läst 516 gånger och applåderad av 19 personer
Publicerad 2017-02-01 17:59



Bookmark and Share


  Gunhild Hernström


Fin poesi som säger mycket, som jag själv upplevt.
2017-06-11

  Feminaz
Spännande text!
2017-04-25

  Linda CH VIP
Fint diktat om en märklig dröm!
2017-04-24

  ULJO
Fin skildart. Drömmens värld där mycket händer. Jag gillar tonen i denna fina text.
2017-04-05

  KattenKin VIP
Lustigt, min dotter googlade blåa fåglar åt mig igår för att ta reda på min drömfågels specifika betydelse. Rent allmänt handlar tydligen drömmarnas fåglar om självförtroendet, iallafall enligt min mystikintresserade dotter.

Fin text, vacker dröm, känns som om den stämmer med Moas tolkning.
2017-03-20

    ej medlem längre
rolig text.
2017-02-26

  Anya VIP
En sinnlig dröm. Jaa ibland känner mig sig verkligen klarvaken i sin dröm. Bra fångat här. Fina målande bilder.
2017-02-08

  i af apa
som kristallens
ögonblick. klarvaket.
2017-02-02

  Lars Hedlin
Mycket bra skrivit!
2017-02-02

  Heikki Hellman
Mielenkiintoisia sanansivalluksia, mielikuvituksen rikkautta!
2017-02-02

  Blomma-Stjärna VIP
i hoppet och vidden av allt levande !
2017-02-01

  Marita Ohlquist VIP
Bra skrivet!
2017-02-01
  > Nästa text
< Föregående

Marja-Liisa Koski
Marja-Liisa Koski VIP