Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Sosstantsförfall

Nu e jag trött
Jag säger dig de

Att trots min ålder
Är jag le

Ensam och sårbar står jag pall
För vårt samhälles förfall

Utblottad och ensam har jag sett
Auktoriteter utöva rent vanvett

Det handlar om liv, det gör det också för oss
Men nog är pengar viktigare förstås

Vi är byggstenar i erat torn
Ständigt angripna av politiska horn

Men vilken tack får vi för de
Ännu mera spott och spe

Så snälla tänkt er noga för
När ni krankar ned på det som vi gör

I ett samhälle vi valt genom demokrati
Hur kan då felet vara vi?











Fri vers av Undine
Läst 429 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2011-09-14 17:46



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Undine
Undine