Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
en liten dikt om skönhet


Porslinsdockan

Porslinsdockan satt på en hylla, så vacker och så skör.

En spricka löpte från hennes kind till hennes ögonhåla.

Hon såg på de andra leksakerna som lekte kravlöst och ibland våldsamt.

Själv satt hon där, kunde knappt se.

Än mindre gå, med sina stela porslinsben.

Hon hade vackra kolsvarta korkskruvar, röda läppar, rosa kinder.

En tår samlas i det trasiga ögat, rinner ner i sprickan ner på golvet.

I luften stelnar den till porslin, spricker när den möter golvet.

Leksakerna stannar till, ser upp på den vackra dockan.

En trasdocka ropar: Du som är så vacker ska inte vara ledsen!

Porslinsdockan viskar för sig själv: Att vara vacker gör en inte glad.




Fri vers av Khali
Läst 363 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2011-09-17 23:52



Bookmark and Share


    Nicklas VIP
Skönhet är både en gåva likväl en förbannelse.

Om man blev glad utav att vara vacker, då skulle man alltså bli ledsen utav att vara ful. Vilket skulle göra världen till en ännu konstigare plats än vad den redan är.

Dessutom, vad är fult och vad är vackert? Kan ju variera kraftigt.
Skönheten sitter trots allt i betraktarens ögon.
2011-09-18
  > Nästa text
< Föregående

Khali
Khali