Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En dikt jag skrev när jag låg i gräset med en kär hjärtevän i Vigelandsparken i Oslo.


Vigelandsparken


Världen står i brand, barn och kvinnor skriker.
Domedagen är här.
Präster skriker: ”Syndare tag er i akt! Må djävulen sluka er hela!”
Mitt i allt står jag och skrattar.
Jag är domedagen, jag är det moraliska förfallet.
Glöm dina sysslor och ditt ansvar och gå ut på gatorna och sjung.
Dansa och sjung för att du är du.
Glöm alla hämningar och knulla bland främlingar.
Glöm allt du lärt dig, bara ta kuken i halsen tills du spyr.
Ingen bryr sig, vi ska alla dö ändå.
”Syndare ni kommer plågas och lida för evigt”
Vafan bryr vi oss om det, vi som aldrig blivit sedda med kläderna på?
Varför ska jag förändra den jag är, när folk vägrar ändra hur de är?
Världen står i brand.
Du skulle bara våga släcka den.




Fri vers av Khali
Läst 311 gånger
Publicerad 2011-09-17 23:53



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Khali
Khali