Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

du ska vara bra frisk och rik om du tänker bli galen




kanske du tänkt bli rädd
så rädd att dö
men bara gå sönder
så där lite psykiskt du vet

kanske du slåss
så poliser och vårdare
får sätta sig på dig
binda fast dina händer

kanske du tänkt dig en natt
på psykosakuten
och några dagar och nätter
i lugn och ro

kanske du hoppas få medicin
så jävlarna somnar eller helst dör
så du får kontakt
med nåt annat än fasan

kanske du hoppas rent av
att få nån slags vård
av dina bekymmer
de där kilometrarna av ångest

kanske du då inte räknat med
att din intelligens ska testas
och hur fort du löser problem
utan att verka för nervös

kanske du hoppas träffa en människa
som inte har bråttom
som lovar dig lugn och ro
utan att tänka på tid och pengar

ja ja hoppas det kan du
men ta en funderare först
på om du kommer att palla med
att stirra sönder tapeterna i TV-rummet

om du kommer att palla med att höra
att arbetsgivaren frågar
om du inte är frisk snart
för så här kan det bara inte fortsätta

ska du bli galen
får du nog tänka på
om du är
tillräckligt frisk först




Fri vers av Gunnar Hilén VIP
Läst 270 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2011-09-18 21:17



Bookmark and Share


  Minkki VIP
ja, man ska vara mycket frisk för att kämpa sig till hjälp när man är sjuk i den sittande elevantens land...
2011-09-19

  lodjuret/seglare VIP
jag är inte galen
jag är poet
jag är inte galen
jag är poet
jag är inte rädd
jag kan flyga, ut genom fönstret
2011-09-18
  > Nästa text
< Föregående

Gunnar Hilén
Gunnar Hilén VIP