Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

vad jag inte är gjord av innerst inne



tvivel
över om jag är en bra människa

tveklöshet
över att vara älskad av min hustru

hon får ofta
bortse från mina tvivel

mjuk på ytan
oformbar

har en utsträckning
från pol till pol

har en långsträckning
från hjässan till fotabjället

är ett nyss uppvaknat
skötebarn

söker
punkten

jag inte
vill ta i

ratad för min existens
förlåten mina missgärningar

älskad
av ett regn jag blir våt av

av droppar
som aldrig fastnar

ett frågetecken
i utrop

en möjlig
omöjlighet

en som inte förstår
ganska mycket

känner mig
tvunget fri




Fri vers av Gunnar Hilén VIP
Läst 262 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2011-09-21 08:51



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Naket, charmigt och vackert om alla de där pålagringarna som med åren skapar vår personlighet.

Innerst inne - en gnistrande diamant - rent och oförfalskat Liv!
2011-09-21

  Gunnar Odhner
Utlämnande självporträtt, känns väldigt ärligt.
Jag kommer att tänka på Adam Zagajevskij, som räknade upp allt han var i en dikt, allt som utgjorde jaget. Dikten slutade med "inte jag". (Vad jag inte är gjord av . . )
2011-09-21
  > Nästa text
< Föregående

Gunnar Hilén
Gunnar Hilén VIP