Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
När människors armod och fattigdom föder desperation...


Om fattigdomens förbannelse - Det ÄR skillnad på kriminalitet och kriminalitet

Man kan se det i de jättelika slumområdena i Afrika och Syd-Amerika, även i Sveriges ghetton breder den ut sig, som en pest eller en varböld på samhällskroppen ,den socialt betingade kriminaliteten ! Människor, ofta helt utblottade, som tvingas till kriminalitet för att, överhuvudtaget, överleva !
Visst, det ÄR hemskt att råna och misshandla andra , ÄVEN om man vuxit upp i total misär, men orsaken är ju så förbannat ONÖDIG ! OM dessa kriminella vuxit upp under trygga och goda förhållanden så hade merparten av dem aldrig blivit kriminella !
Den andra kategorin har jag väldigt svårt att förlika mig med, de, som TROTS en välartad uppväxt, som fått en god uppfostran och tillika en bra utbildning ,men använder densamma till att utveckla sitt kriminella beteende och bli banditer !
Så visst ÄR det skillnad på kriminella och kriminella !

-----
















Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av Mats Henricson
Läst 360 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2011-09-24 20:50



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Handavhuggning är ett effektivt botemedel.
2011-09-24

  Mats Henricson
Till Larz G: Jag försvarar inte den socialt betingade kriminaliteten, jag ville endast bevisa att den har en helt onödig orsaksgrund , om vi levde i en rättvisare värld så skulle många brott aldrig utföras.....
2011-09-24

  Larz Gustafsson VIP
Nej. Det är ingen skillnad. Kriminalitet ska man aldrig dalta med eller ursäkta.
2011-09-24
  > Nästa text
< Föregående

Mats Henricson
Mats Henricson

Mina favoriter
Längtar BORT...
älska