Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

två människor...två världar...samma planet





-"Skulle n i två kunna berätta om en dag
i era liv ?
Du är från Afganistan ?"

-"Ja det stämmer. Hela min släkt
sprängdes en dag i luften av en självbombare
på ett bröllop. Jag har ingen kvar".

-"Jaha. Och ni fru Andersson ?"

-"Ja, jag hade gärna velat läsa om det
i tidningen men han som skulle dela ut den
är ju sjuk så jag fick ingen...hela dan var förstörd".

-"Där ser man"!




Fri vers av Gunnar Hilén VIP
Läst 243 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2011-09-28 09:06



Bookmark and Share


    dicedalton
haha, fan vad bra! I-landsproblem så mycket i ett nötskal som det går.
2011-12-14

  walborg
Otroligt bra text i få ord!!!
2011-09-28

  lodjuret/seglare VIP
Jag förstår inte varför man bråkar i mejlen med den som skrev ett inlägg, varför inte koncentrera sig på att avge en egen tolkning på poetens text och bara den, inget annat? Tolkningen är fri och bör så vara. Skit i andras inlägg. Själv tycker jag texten är läsvärd, hittar inga stavfel och hänger inte upp mig på vilken planet texten handlar om.
2011-09-28

  Minkki VIP
Larz: Vad är det för skillnad på att relatera till ond bråd död i Norge och till ond bråd död i Afganistan? Texten handlar ju om människor, inte om att vara påläst om eller allra minst att kunna relatera hundra procent till hela Afganistan?
Gunnar: skriv en roman, eller en novellsamling, du har stoff, du har hjärta. Du behövs. Jag lovar att köpa den, så du har den första beställningen klar.
2011-09-28

  Larz Gustafsson VIP
Som sagt: Alla har vi olika referensramar.
Det är omöjligt för mig att relatera till människor i det hårt prövade Afghanistan. Så varför begära att jag skulle göra det?
Medkänsla. Javisst. Solidaritet. Sure. Men total identifikation? C'est ne possible, monsieur.
2011-09-28
  > Nästa text
< Föregående

Gunnar Hilén
Gunnar Hilén VIP