Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En inledning till Sagan om trumman


Völvans första sång

I.

Jag är den
som snurrar sländan
tvinnar tråden

den som ser
när havet stiger
glödkorn glimmar
fågeln flyger

fågeln som
jag kallat till mig

hit till strand
hit till sand
hit till världens
yttre rand

hit till slutet
och till början

hit där vinden
föds och stillas


II.
Han är min
jag hör där ute

han som sjunger
sälens sånger
när han kommer
hit från havet

Han är min
i fågelskepnad

svart i vingen
stark som ingen

han jag väckt
ur urskogsslummer

Också han
på höga klippan

han som vakar
över natteld

han är min
och tråder stigen

när jag ristar
himlens stjärnfall



III.
Jag är den
som väver väven

den som ser
när världen ändras

vet när det
är dags att vandra

dags att mötas
dags att flätas

dags att tvinna trådar
samman

Våg och vind
lek vid lind
bock och hind

Eld och hav
ta din stav
ge dig av

Natten flyr
allting gryr
ödet styr


IV.
Jag är den
som snurrar sländan
tvinnar tråden

Jag är den
som väver väven
tyder tecknen

Min är världen
här vid gränsen
nära havet

Min är väntan
Min är tiden
Nu är nära

Jag hör elden
jag hör havet
jag hör fågeln

Allt är nära








Fri vers av Peter Olausson VIP
Läst 290 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2011-10-03 09:14



Bookmark and Share


  aol
ger mej fina bilder
2011-10-07

    Ken Cassel
Bra Peter!
:)

Mvh
2011-10-06

  Shahla Haghi
Fick en finn känsla att läsa din dikt. Förresten har lärt mig många ord. Vill läsa mera av dig. Tack
2011-10-05

  demonsson
Mycket vackert har du vävt, skrivit och funnit trådar till ord som verkligen finner sina stigar fram till denna underbara dikt. Tack för en härlig läsning. mvh demonsson
2011-10-03

    Treanetti
ser fram emot fortsättningen!!
2011-10-03

    Treanetti
Du ger mig mycket vackra bilder med dina ord!! dramatiskt ... som en fotoutställning i svart/vitt!
2011-10-03
  > Nästa text
< Föregående

Peter Olausson
Peter Olausson VIP