Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Fick skotta ganska djupt i mig själv för att kunna alstra denna för mig ganska aktuella tolkning av innebörden av att växa, men också hur stor skillnad det är mellan sinne och ålder. ~T~


Att tillsammans växa till en liten fläck i rymden






Finns det någon betydelse...

I att kunna förkasta det som satt djupa fåror i ens själ
men samtidigt kunna värdesätta det man har framför sig,

Att veta innebörden i att kunna tro på något
utan att bli fartblind och naiv,

Att lära sig acceptera sina styrkor
utan att sluta söka djupet av svaghet,


Och att inse att misstag sker
utan att sluta söka perfektion?

-

Om jag gör allt detta och samtidigt inte
växer någon annanstans
än i omognad
förkrympande
och sanslöshet

-

Vill du tillsammans skapa
en ny definition av intet
och meningslösheten
och skönhetens tragedi?

- Med,,, Mig -

Och vill du
Verkligen bara uppehålla banden
genom att i tystnad förstå och acceptera
våra ömsesidiga behov av att klippa dem?

Och vill du veta
hur man bär sig åt för att aldrig få svar på något,

Hur man på vårat egna sätt visar den yttersta formen av respekt
genom att göra något så respektlöst att vi måste hålla samman igen
och inse att det oändliga bara är ett steg för det som är större

Att acceptera att man i slutändan upptäcker en större portion av sanningen genom att ljuga för sig själv och lita på det

Att kunna vara både den som tanklöst
kastar sig ut från stupet
men också den som tar emot sig själv

En gemenskap som endast definieras av hur pass mycket
vi kan tänja på gränserna,
gradvis frångå allt vi vet om livet,
utan att förgöra viljan och spänningen att hitta tillbaka
till den oändlighet vi såg i de stjärnspäckade himlavalven
då vi fortfarande var unga nog att inte inse
att vi var äldre än vi någonsin kommer att bli

Att värdera beståndsdelarna i mystiken
i relationen mellan människor
mer än själva
individerna

För då alla andra söker svar
så söker vi frågor

--- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- ---




Fri vers av filharmoniker
Läst 292 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2011-10-08 21:15



Bookmark and Share


  Nina.H
Ett spektrum av insikter och frågor.. allt mellan himmel och jord.. mycket bra skrivet!
2013-11-05

    tehdog
stenhårt. sjunker ned på en tung botten, strävar efter någon slags källa, jag kan känna hur du skriver om något så brett och komplext att det blir värt ett liv att försöka beskriva det... hela.
2011-10-25

  Celticgirl VIP
Jag tyckte denna text var bra - överallt. Alla små frågor, alla vackra bilder. Här har du verkligen lyckats med att skapa något fulländat vackert!
ta exempelvis denna fina strof: "Att kunna vara både den som tanklöst kastar sig ut från stupet
men också den som tar emot sig själv"

Helt enkelt vackert! Bravo!! :)
2011-10-14
  > Nästa text
< Föregående

filharmoniker
filharmoniker