Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
“... Men, til exempel, om så sker, At jag får Stämning utaf döden...” Carl Michael Bellman, Fredmans sånger N:o 19


Ljuset innan tunneln

varde ljus!


utbrister han sluddrigt
desperationens usurpator
som äter upp nyanserna
skändar facetterna för de
än så länge levande, sovande
lyckligt ovetande
 

språkröret för den plågsamma tystnaden
den dödspastor som förordar
arvsynden från en drogad messias
och delar ut den med ränta
till de frälsta
 

hell!
när du kommer in på lokal
du konung som slitna flaggor hala
släcker ner solen
hör de mörkrädda gny
(jävla veklingar)
 

för vi ska ha riktigt roligt här
idag och imorgon och på tisdag
så se er för, akta era barn
här ska hällas flytande färger
över en kall och svartvit verklighet
 

skratta och drick!
Ulla bjud opp, gutår
(ditt lilla äckel)
Bacchi blod är nu tappat
och ytterdörren noga reglad
håll fast med all din kraft
vrid inte upp några lås
du vill inte hem


skörda och så bland mänskor
kända såväl som okända
skölj ur de urdruckna glasen
tårarna du fällde har ju säkert
smittat av sig på oss ovaccinerade
 

och du kan få skärvorna helt gratis
om du gör som jag säger
för du vill väl se dig i reflektionen?
din falska jävla spegelbild
(men jag låter dig vara med)
 


så ta till orda!
 

fader vår som snortar heroin
jag diggar dig, fan vad du är fin
fann dig i ett dike
med din äckelfagre like
men lät er icke skiljas
från himmelen på jorden
 

vår själsliga död har du givit oss idag
försatt oss i samvetets skulder
och åderlåtit de som dig skyldiga äro
invig oss gärna i frestelse
men fräls oss ifrån ondo
ty diket är ditt, och makten
över djävligheten
i evighet
am…

 

hur patetisk får man bli







Fri vers av filharmoniker
Läst 500 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2017-06-16 01:19



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

filharmoniker
filharmoniker