Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Liljan blir orkidé

I min barndom fanns
alltid Amazon-liljan
dödens blomma för vissa
så den blommade och doftade
den ville berätta
den har jag haft med mig
även när jag flyttade
till mitt nya hemland

Jag är längre bort
jag vågar titta på min lilja
den har inte blommat mera
jag har sagt högt liljans hemlighet
liljan behöver inte jobba mera för mig
liljan har blivit en orkidé

Jag kunde inte förstå döden
jag kunde inte minnas

Över fyrtio år senare
kom jag i håg min hemlighet
Skrek ut den till alla
som kan höra
Jag skriver ner
allt vad jag kan
det kommer
som en tvång
det kommer som
ett hederspris

Jag får vara den
som förvandlar
liljor till orkidér





Fri vers av Pirjo VIP
Läst 338 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2011-10-04 07:21



Bookmark and Share


    ej medlem längre
En mycket gripande text. Starkt och berörande.
2011-10-04
  > Nästa text
< Föregående

Pirjo
Pirjo VIP