Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Talang

Vi ser inte talangerna idag,

vi ser folk som är duktiga, men de riktiga talangerna

tappas bort i massorna.

Idol, True Talent ja allt vad det nu heter.

Till och med Talang.

 

De sanna talangerna,

de som Lasse Berghagen likt

sitter och inte har en aning om vad de gör

eller vad de ska göra,

dem ser vi inte.

För de finns inte i massorna.

De strävar inte efter att synas eller vara bäst.

 

De finns i hemmet,

eller på kareokeaftnarna på kvarters.

 

De finns på gräsmattan på sommaren med en ensam gitarr.

De finns hemma i vardagsrummet med en tramporgel som de spelar på bara för att slappna av.

Inge vet var de finns längre

för alla söker i massorna.

Och vi vet ju alla hur svårt det är

att finna en nål i en höstack..

 




Fri vers (Fri form) av Pauline Pousár
Läst 232 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2011-10-04 20:45



Bookmark and Share


    Lars Gullberg
vi skapar myter
och bygger upp ett rykte

blåser upp det
likt en ballong

att vara originell
är just så som du beskriver

att stå utanför

Idag har popkulturens maskin Media
smulat sönder varje strimma av pärla
till en öken av sand

din text är viktig som fan
2011-10-04
  > Nästa text
< Föregående

Pauline Pousár
Pauline Pousár