Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

fiskens slag

 

 

som att någon byggt sig in i mig

man bor i länder av sand
där inget vatten dragits fram

jag kan känna deras skräck
deras lövtunna försvar och deras drömska

hela psykosen framställd av guld
jag vill vara rädd



nödtorften räcker

fyra gånger pantsatte jag min odödliga själ
på det femte ska det ske

 

rymden är grund 

fiskens slag med stjärten
rubbar stjärnan från min panna

 

 

 




Fri vers (Prosapoesi) av Catharina Edin VIP
Läst 228 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2011-10-09 18:40



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
"När fisken slår med sin stjärt
strax under ytan
ser vi pianistens hand
Hur den speglas i det svarta flygellocket"
2011-10-10

  Maximillixen
Bra. Så bra. En poesi som jag beundrar. Applåderar /Maxi
2011-10-10

    ej medlem längre
fenomenala två avslutningsrader i en kalaspoesi!
2011-10-09

  Ingela Svenson VIP
JA det är precis så, varje rörelse, från en fisk, en hand som viftar till, ett finger mot ett tangentbord rubbar hela universum, så sprids en förändring som ringar på vatten...! Odödligt
2011-10-09

  Ulf D VIP
Lysande två sista rader. Klartfisken fixar universum på nytt sätt.
2011-10-09

  stella
Du är ett akvarium?
2011-10-09
  > Nästa text
< Föregående

Catharina Edin
Catharina Edin VIP