Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

gudsfruktan


jag fruktar inte Gud
Guds dom eller evig
fördömelse

jag fördömer inte heller de som fruktar
men fördomar finner jag fåniga
fåfänga, fixa idéer
lika osunda som OCD
när fördomar ses som sanning
skrattar Satan, hånler bakom tassen
och svänger sin spetsiga svans

så tror jag

och du får tro hur du vill men om du tror
att alla ska tiga still när du
retoriserar
med rå ton
eller stenar den som stenas bör i din tro

då tror du fel

när din tro terroriserar andra istället
för att trösta dig

då tror du fel

det finns ett universellt budord/påbud/livsråd
rättesnöre
som i biblisk melodi låter:
”gör mot andra som du vill de ska göra mot dig”
så tänk efter före
tänk en vända till
designa åtminstone din tanke intelligent
om du inte tror att den kan utvecklas
enligt Darwins teori om det bäst anpassade

tänk helt enkelt inte färdigt
så fort




Fri vers av Shininkagemusha
Läst 379 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2011-10-09 22:41



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Mycket kloka ord och suverän avrundning:

"tänk helt enkelt inte färdigt
så fort"

Tror att livet (och det andliga _sökandet_) är uppbyggt mer på frågor än svar... för att vi inte ska köra fast. Tack
2011-10-09
  > Nästa text
< Föregående

Shininkagemusha
Shininkagemusha