Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Det var länge sedan jag varnade för den tilltagande privatiseringen inom bl a svensk äldreomsorg. Nu har, som det verkar, mina farhågor om en sämre vård med "privatisterna"vid spakarna, besannats !


"Carema Care - Privatismens onda ansikte ?"

Carema Care bedriver ,sedan 2007, äldreomsorg vid äldreboendet Åsborgen i Hässelby, Stockholm . Redan tidigt framfördes kritik om försummelser avseende vården, bl a hade inte personalen den adekvata utbildningen för, t ex injektioner med sprutor och medicinering .
Men NU är det ännu värre (enl P1 idag) , patienter är undernärda pga för lite matintag, patienter ramlar ofta omkull och blir liggande länge, patienter får felaktiga medicindoser (några misstänkta DÖDSFALL pga felaktig medicinering !) och feldoserade injektioner har också getts av personalen !
Några Lex Maria-anmälningar har inkommit plus att en läkare, vid inspektion ,också upptäckte flera av dessa felaktigheter !
Ett ansvarigt centerpartistiskt kommunalråd från stadsdelsnämnden i Hässelby uppger att de tar mycket allvarligt på det här och att de ,skyndsamt, ska utreda saken ! Skyndsamt ? En månad ska det ta, det kallar jag INTE för skyndsamt !

Jag tror, att med en tillräckligt finansierad OFFENTLIG äldrevård så ska INTE sådana här saker behöva hända, men när det privata VINSTTÄNKANDET släpps in på denna känsliga arena då blir de gamla och sjuka INTE människor längre, de blir blott "produktionsfaktorer" och de, som INTE har någon anhörig som ser till dem då och då, de stryker med först ! Så CYNISKA är de som sitter i styrelserna för dessa vårdföretag ! Man sparar på ALLT man kan spara på: Utbildning, säkerhet, skötsel, personal mm mm . Sådan ÄR Kapitalismen !


--------




Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av Mats Henricson
Läst 335 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2011-10-11 16:50



Bookmark and Share


  Shahla Haghi
Håller med dig. Sådana som du behövs mera i samhället.
2011-10-11
  > Nästa text
< Föregående

Mats Henricson
Mats Henricson

Mina favoriter
Längtar BORT...
älska