Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
.. du och jag, som det var..


Varför har Märta ingen spegel

Varför har Märta ingen spegel som lever

varför ser inte hennes ögon

varför hör inte hennes öron

varför känner hon inte värmen

varför tänker inte på döden

bara bär sin silverkors

Det är pengar som styr

hon ser på ytan,

lilla Märta Känner ej hjärtat,

ej sin bröst

nekar mannens tröst

Hon läser böcker lilla Märta

men förstår ingenting

Inga barn vill hon ha

inga barn på sin bröst

Hon bara lossas vara syster

lossas ge andra tröst

När man nekar sig själv Märta lilla,

då blir vägen så lång,

du kan ej stå stilla....

men svaret är i dig själv

en inre väg att gå

neka inte dig själv då

Titta in i dig själv kära Märta

du är sist i den här kören

du som alltid var först...

 

/jag Märta




Fri vers av Pirjo VIP
Läst 348 gånger
Publicerad 2011-10-13 08:58



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Pirjo
Pirjo VIP