Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

upptäckarglädje

Barns glädje
något visst
något härligt.

Tindrande ögon
entusiasm av något
de ej förr kunde.

Hela ansiktet lyser av nyfikenhet
av upptäckarglädje
av lust att lära.

Låt de små ha denna glädje genom livet
uppmuntra allt vad de vill göra
som gör dem gott.

Låt upptäckarglädje
nyfikenhet lust att lära
växa,
gro.




Fri vers (Fri form) av wiria77
Läst 173 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2011-10-14 20:59



Bookmark and Share


  anits VIP
Mycket kloka tankar
2011-10-15

  Ninananonia VIP
Viktiga tankar..om glädje..
2011-10-14

  Seglaren
Så rätt.
Det är en stor synd
mot barnens livsvilja
när stora säger:
- INTE!
- Nej, Kom nu.
- Varför gjorde du så?
- Kom och ät? mitt i en intressant lek

Jag tror även att det är vanligare att kvinnor är mer räddhågsna av sig och avbryter upptäckarglädjen.
Män är något mer tillåtande, även när det finns vissa risker inblandade.
Tror även det oftast är kvinnor som är mer inrutade på pojk/flick-roller och sysselsättningar. Kvinnor är mer konserverande på könsroller som är accepterade.

Bra text. Jättefin! Applåd
2011-10-14
  > Nästa text
< Föregående

wiria77
wiria77