Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

hur står du ut med mig


jag är inte vacker att se på
jag har inga pengar att ge dig
jag har knappt till mig själv
det är väl snarare jag som går till dig

jag har liksom inte alltid kunnat älska dig
såsom jag kände jag ville när vi sågs
man kan väl säga att...
äsch det har varit ett fittgöra emellanåt

men ett har jag faktiskt gett dig
förmågan att svära och leva fan
förmågan att göra upp med djävlarna
som hemsöker både dig och mig

och det verkar ha lättat ditt sinne
att kunna slänga ur dig ett "vittu"
utan att krångla till det desto mer
det håller både perkele och saatana stången

fan vet om vi inte håller av varann
du och jag lilla gumman min
trots mitt tryne...trots min invaliditet
och att jag är så inihelvite fattig emellanåt

och den där jävla fåntratten på TV
som sa att hemligheten till ett långt äktenskap
skulle vara att man inte skiljer sig
honom ska jag hugga tasken av

felet är att folk ger upp så vansinnigt lätt
när det börjar vrida till sig och så där
jag minns ju för sjutton hur du såg ut
när du smög in i mitt liv och vidrörde mitt härta

nämen hur i helskotta skulle jag kunna
om inte du betydde nåt mer för mig
och om jag minns den allra första början
vill jag nog se hur vi ser ut som döda med

vi skiter i andras förbannade olycka
vi fortsätter med vårt...
vad ska jag nu dra till med...
vårt ömsesidiga bestyr av varandra




Fri vers av Gunnar Hilén VIP
Läst 247 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2011-10-14 22:39



Bookmark and Share


  lodjuret/seglare VIP
Du skriver verkligen härligt 'sårbart' om den mera verkligheten som den kan se ut, såvitt jag förstår
trenne nyponbuskar i augusti, förtjänte denna text
2011-10-14
  > Nästa text
< Föregående

Gunnar Hilén
Gunnar Hilén VIP