Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Skrivet mer för budskapet än för stilen. Rimmen är ganska norrländska.


Innebörd



Visa mig de skymda toner
ni förnimmer i livets klaviatur

och låt mig visa ljusets slitna brytning
i en luftens överväldigande bur

visa mig

Vad väderleken sa till er idag
vilka budskap ni från solen fick

Om välmågan i ditt arbetslag
och allt om hur arbetsdagen gick


Nej, jag måste vara dum i huvet
ser inte eran lyckta symmetri

Jag frodas precis där det är kluvet
mellan världsfrånvändhet och maskopi

Så visa mig era skymda toner
Låt mig smaka eran märkliga musik

Tröttnar på att stämma om mig
med eran falsettstämda akustik

Jag börjar förstå att det inte kan fortgå
att tydligt se skalet men ej dess frukt

Kanske är det bra att ligga efter
när det handlar om att stöpa sig
till en anständig samhällsprodukt

men vad vet jag









Bunden vers (Rim) av filharmoniker
Läst 240 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2013-11-29 17:54



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

filharmoniker
filharmoniker