Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Gunnar E...Gunnar H


två olika bröst





Jag var 12
när Gunnar dog

han var väl 12
när jag föddes

det var nåt med 12
i vilket fall

nånting med att födas
nåt annat med att dö

hans mor hade två bröst
det minns jag min hade

de var nog släkt
de också

ett var elakt
ett var gott

ett barn ville rymma långt bort
ett ville dias dias dias

ett ville sitta på kammarn
ett ville skratta i örat på folk

ett ville ha alla kvinnor som mammor
ett ville låta kvinnorna gå upp i rök

ett kunde gråta mitt upp i skrattet
ett kunde gråta så andra dog

ett kunde räkna latin baklänges
ett kunde äta med kniv och gaffel

ett var gott som det givande bröstet
ett var elakt som bröst nummer två

ett ville ha kontakt med nåt annat
ett kalla föräldrarna för maskar

ett såg bra ut
ett gömde sig

ett fick massa pris
ett söp ihjäl sig

ett hette Gunnar
det andra Ekelöf

jag var väl 12
när han föddes

han var 12
när jag dog

Gunnar är bara ett namn
min boskap är som din boskap




Fri vers av Gunnar Hilén VIP
Läst 215 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2011-10-16 18:12



Bookmark and Share


  Pirjo VIP
är namnet fel blir det
v ä l d i g t krongligt
Hilèn känns fel
tror mera på Hildèn..
2011-10-16

  Larz Gustafsson VIP
Nils Ferlin dog samma år som jag föddes.
2011-10-16

  Per Teofilusson
raderna slungar sig fram.
Att vara mamma är ett oerhört ansvar.
2011-10-16
  > Nästa text
< Föregående

Gunnar Hilén
Gunnar Hilén VIP