Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Längtan känner inga avstånd

 

Ser du ljuset i mitt fönster

Lågan brinner blott för dig

Vinternattens vargar ylar

under månens bleka sken

 

Löven fallit ner på marken

Träden kala som skelett

Jag har samlat frusna tårar 

Rosenkransen är nu trädd

 

Står på knä och tyst jag kvider

bedjande till Guds försyn

att vi löser våra strider

och drar oss upp ur dyn

 

Ensamheten kväver långsamt

fast du finns här tätt intill

Skiljeväggen känns så plågsam

riva den är allt jag vill

 

Ser du ljuset hur det blinkar

ut från längtans högsta fyr

Ett förlåt jag till dig viskar

Du min kärlek från mig flyr

 

 

© Linda C Hansson 

 




Övriga genrer (Visa/Sångtext) av Linda CH VIP
Läst 319 gånger och applåderad av 19 personer
Publicerad 2011-10-18 13:38



Bookmark and Share


  Bibbi VIP
Gillar.
2011-11-11

    ej medlem längre
Skön rytm
är alltid
diktargott
tack!

själsdivergens
nära
2011-10-24

  Susie Blomqvist Simu (poetry in motion)
Mycket fin och bra skrivet. =)
2011-10-20

  Järnkatten
Åh, denna griper tag i mig,
smärtsam men också ljuv...
2011-10-18

    ej medlem längre
Berörande, vacker dikt!
2011-10-18

  Eva Helene VIP
På djupet berörande vacker dikt.
2011-10-18

    Bodil Sandberg
Älskar inledningen verkligen så poetiskt vacker ..ser du ljuset i mitt fönster..lågan brinner blott för dig..rytm och anda med från början..och hela vägen;då du använt ord som inte rimmar men ändå rimmar så att säja på ett bra och snyggt vis på lite gammaldagsvers som är bland det bästa - som jag ser på saken - superbt!
2011-10-18

  Maj-Lis VIP
Fint och smärtsamt
2011-10-18

    Birgersdotter VIP
Mycket fin text...känner smärtan och hoppet.
2011-10-18

    ej medlem längre
Så innerligt fin!!!!
2011-10-18

  Anya VIP
Fin text och rytm med längtan i tonen.
2011-10-18

  TT
...en så fint formulerad längtan...vackert drömsk i språket...gillar!!!
2011-10-18
  > Nästa text
< Föregående

Linda CH
Linda CH VIP