Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Brevduvan

Älskade,

 

Det har gått långa tider. Floder har forsat

vägar har kortats, eldar har brunnit och släkts.

Jag har läst dina brev som du för länge sedan skrev

om saknad, molande längtan och en outtömlig väntan

på mig.

 

 Jag blev förd bakom ljuset. Mitt unga hjärta så fruset

att jag tog avstånd från dig.

Pappret är nu bräckligt och bläcket blekt

men för mig är det tillräckligt att veta

att du fanns där för mig.

 

Denna kväll duggar regnet stilla från en klar himmel.

I skyn syns en ensam fågel på väg.

Hon följer tidens vind och under sin vinge

bär hon min hälsning till dig.

 

Farväl,

 

Din dotter för all tid

 

P.S. Min önskan kommer troligen aldrig slå in

att du mitt svar någonsin får

men var du än befinner dig

min kärlek till dig består.

 




Fri vers av Linda CH VIP
Läst 290 gånger och applåderad av 15 personer
Publicerad 2021-11-03 12:56



Bookmark and Share


  Eva Langrath VIP
Vacker och vemodig text,
2021-11-09

  Kungskobran VIP
Så vemodigt fint
2021-11-08

  Eva Helene VIP
Vemodig längtan i kärlek skrivet, fint!
2021-11-06

  Änglaögon
Så vackert och berörande.
2021-11-04

  Blomma-Stjärna VIP
innehållet är så kärleksfullt och känsloberörande
själva texten med rytm så vacker
- jag läser den om och om igen...
2021-11-03

    Sefarge VIP
Förlåtelsen/Förståelsens känsla
Till någon och en själv
Så starkt brinnande
i denna berörande
Dikt.Tack!
2021-11-03

  Marita Ohlquist VIP
Blir berörd av texten innehåll.
2021-11-03

  AiA Maria den fria

Ömsint
Vackert
Livgivande


Tack!
2021-11-03

  ULJO
Berörande läsning.
2021-11-03
  > Nästa text
< Föregående

Linda CH
Linda CH VIP