Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

bädda in och vaka...

 

Vilka hemligheter spirar 

ur mörkrets dolska djup

när stormen viner trött 

över slättens åkerjord


När höstens köldskräck

fångar löv på utsatt gren

då slinker alla småfolk

bakom mossbevuxen sten


De vet att vintern slår

sina lovar runt om stugan

för att bädda in och vaka

i väntan på den ljuva vår

 

(c) tk.

 




Fri vers av thyra
Läst 190 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2011-10-18 00:04



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Vackert skaldat!

Tycker om:

"Bädda in och vaka"

Det låter ombonat och tryggt, den känslan
bevarar jag i mitt inre ...
2011-10-18

  Eva Helene VIP
Bädda in och vaka - mjuka goda ord att överleva på inför bistra tider. Fin dikt.
2011-10-18

  Anna*
Jag längtar redan till våren! Fint skrivet!
2011-10-18
  > Nästa text
< Föregående

thyra
thyra