Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

heltidsarbete

 

 

 

Han skrev falska brev till damerna.
De lever som vuxna; som jag.

'Att skriva till dig är ett heltidsarbete.'

 

Morgonen efter vaknade jag tidigt
och stämde träff med döden.

'Livet självt är ett heltidsarbete'

 

Att dikta är en plikt jag åtagit mig
men det plågar mig att leva som en slav;
bunden till människan, bunden till sångerna.

 

Jag beundrar de som kliver utanför tiden,
de där som lever om i mina rum,
likt förolämpningar från publiken.

 

 

 

 




Fri vers (Prosapoesi) av Catharina Edin VIP
Läst 136 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2011-10-18 05:20



Bookmark and Share


  Raul Ström
AAH : "Spara som pdf" !
2011-10-25

  anits VIP
Fina rader,
2011-10-19

  ulf olsson
jag blev också vuxen. i din dikt.
2011-10-18

  Ingela Svenson VIP
detta låter som en utflykt till De Stora Författarnas Världar, vackert och sökande!
2011-10-18

  Larz Gustafsson VIP
Mina brev till dig är i alla fall inte falska...(he, he)
2011-10-18
  > Nästa text
< Föregående

Catharina Edin
Catharina Edin VIP