Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

att plocka dikt



poetens uppgift
är inte att bädda sängen
utan riva upp

hålla den obäddad
vakta den obäddad

strö ett fång rosor däri
stulna i nattens språng
plockade i blindo
röda...svarta...

allt ska ner i sängen
för att under nattens
saliggörande älskog
bli dikt

för att under morgonens ensamma feber
bli dikt
för att i väntan på nästa rosenstöld
vara dikt








Fri vers av Gunnar Hilén VIP
Läst 268 gånger och applåderad av 16 personer
Publicerad 2011-10-18 08:51



Bookmark and Share


  Pirjo VIP
wow <3
2011-10-18

  Seglaren
Bra om hur diktande kan gå till. Bildlikt talat.
2011-10-18

  filosofian
Väldigt bra. Man får gräva djupt och titta på allt.
2011-10-18

  Mow Dean VIP
bravo.
applåder för fina tankar, fina rader.
2011-10-18

  Minkki VIP
nyt rupes' Lyyti kirjoittamaan.... bara så äkta och skönt skrivet
2011-10-18
  > Nästa text
< Föregående

Gunnar Hilén
Gunnar Hilén VIP